Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Δεν θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι αντίσταση, Αντιπολίτευση…

Διαπιστευτήρια «υπευθυνότητας»

Τι εννοούσε ο Παπαδημούλης που μας επανέλαβε σε όλους τους τόνους και σε όλα τα κανάλια ότι «θα κάνουμε αντιπολίτευση του 27% και όχι του 4%»;
Το αποσαφήνισε ο Τσίπρας στη συνέντευξή του στο REUTERS:

Τσίπρας: Δεν θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους

Δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αντ’ αυτού, είπε, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία «μιας ασπίδας προστασίας για όσους βρίσκονται στο περιθώριο». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει».

«Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι αμφότερες σημαντικές, αλλά τώρα η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.

«Ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, νακαταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει», διότι στηρίζεται σε «ξεπερασμένες πολιτικές δυνάμεις», ανοίγοντας το δρόμο για την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να κάνει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, διότι εμείς δεν είμαστε διεφθαρμένοι, ούτε φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αυτήν την ευκαιρία», υποστήριξε.

«Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εναλλακτική λύση σήμερα θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Θα ασκήσουμε μια πιο μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση και, προφανώς, θα οργανωθούμε ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση όταν δοθεί η ευκαιρία».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ να μην «επιμείνει στο λάθος της λιτότητας». «Η Ευρώπη δεν μπορεί να πορευθεί ενωμένη εάν συνεχίσει να υποστηρίζει αυτά τα βάρβαρα μέτρα», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους εταίρους της «σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, που οδηγεί «στη βύθιση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας».

«Αυτό που έλεγε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το σχέδιο διάσωσης δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τώρα αυτό το αναγνωρίζουν όλοι», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ

Μερικά δικά μας ερωτήματα:

Ποια ακριβώς εκτός από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι «τα άκρα» (στον πληθυντικό…) και το χάος που θα ήταν σήμερα η εναλλακτική λύση αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως ο κόσμος της εργασίας που θα έβγαινε στους δρόμους για να αντισταθεί στην αντεργατική λαίλαπα που μας ετοιμάζουν;

Μήπως όσοι στο προηγούμενο διάστημα –τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αντιπολίτευση ‘του 4%’- συμμετείχαν κι αυτοί στις λαϊκές κινητοποιήσεις; Μέχρι βέβαια να γίνουν 27%, οπότε υπεύθυνα θα περιμένουν την αποτυχία της κυβέρνησης… «Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι αμφότερες σημαντικές, αλλά τώρα η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική», για όποιον δεν κατάλαβε…

Σε ποιους απευθύνεται αυτή η δήλωση;

Ποιο είναι το ζητούμενο για τον κόσμο της εργασίας σήμερα, αντίσταση στους δρόμους του αγώνα ή ανάθεση και Αντιπολίτευση;
Αν ακούμε τέτοια από την αριστερά σαν υπεύθυνη αντιπολίτευση, άραγε τι θα μας έλεγε σαν ακόμα πιο υπεύθυνη κυβέρνηση;

Πηγή:vathikokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια :