Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Παμπολυτεχνειακή συνάντιση-συνέλευση.

Παμπολυτεχνειακή συνάντιση-συνέλευση
Με ματαίωση των εκλογών για επιτρόπους στα ΑΕΙ -ΟΧΙ στο νόμο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 
Ματαίωση των εκλογών που θα επιβάλουν κυβερνητικούς επιτρόπους στα ΑΕΙ, σύμφωνα με το νόμο Διαμαντοπούλου αλλά και απόκρουση των απολύσεων και της "εφεδρείας" εργαζομένων στο Ε.Μ.Π αποφάσισε η Παμπολυτεχνειακή Συνέλευση στις 19/1/2012.Η Παμπολυτεχνειακή συνάντιση-συνέλευση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα τελετών της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και συμμετείχαν σε αυτήν εκατοντάδες φοιτητές, διοικητικοί εργαζόμενοι και καθηγητές όλων των βαθμίδων και από όλες τις σχολές του Ιδρύματος. Η Συμμετοχή ξεπέρασε σε μαζικότητα την προηγούμενη αντίστοιχη του Δεκεμβρίου και χρωματίστηκε έντονα από τη μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών. Για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του Ε.Μ.Π, τη μεγάλη αυτή συνέλευση διεύθυνε κοινό προεδρείο διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών.

Οι αποφάσεις της συνέλευσης επικεντρώνονται:
- Στη ματαίωση των εκλογών «νέου τύπου» που θα επιβάλουν τους κυβερνητικούς επίτροπους στα Α.Ε.Ι. και θα σημάνουν την απαρχή της πλήρους και οριστικής κατάργησης του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

- Στην απόκρουση των απολύσεων και της «εφεδρείας» εργαζόμενων στο Ε.Μ.Π., στη δημιουργία μίας ισχυρής ασπίδας αλληλεγγύης για όλες και όλους που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε κίνδυνο.

- Στη δυναμική δήλωση συμπόρευσης με τα μαχόμενα πανεπιστήμια όλης τη χώρας, για τη διάσωση της ανώτατης εκπαίδευσης από τη συνολική κατεδάφιση που φέρνει το Μνημόνιο.

Οι δράσεις μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, με στόχο να ανταμώσει η κοινότητα των φοιτητών, εργαζομένων και διδασκόντων με την αγωνιζόμενη κοινωνία, να ενημερώσει, να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, για την κοινή μάχη ενάντια στην καταστροφή του παρόντος και του μέλλοντος όλων μας, αποτελούν πλέον τους άμεσους στόχους που η Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση ανέλαβε να υλοποιήσει.

Αναλυτικά η απόφαση της Παμπολυτεχνειακής Συνάντησης 




Ο νόμος Διαμαντοπούλου και το Φοιτητικό Κίνημα


 Πηγή: Αριστερός Χώρος Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών

Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο για τους φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα. Η πραξικοπηματική ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου, με ευρεία συναίνεση εντός του κοινοβουλίου από τα κόμματα ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ , αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για μία ακόμη δυναμική επανεμφάνιση του φοιτητικού κινήματος. Η ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου Πλαίσιο ήρθε σε μία, επί της ουσίας, νεκρή πολιτικά περίοδο για τους φοιτητικούς συλλόγους, στα τέλη του Αυγούστου, αλλά παράλληλα και μέσα στο γενικότερο πλέγμα των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο εργασίας και οικονομίας.  συνέχεια




Πηγή: Αριστερός Χώρος Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών

Πολιτική συγκυρία και φοιτητικό κίνημα

Οι πρόσφατες μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις (19-20 Οκτώβρη) και οι αυθόρμητες και δυναμικές συγκεντρώσεις του κόσμου (παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου), αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο την έντονη δυσαρέσκεια από την ασκούμενη πολιτική και την κρίση πολιτικής νομιμοποίησης του αστικού πολιτικού προσωπικού. Η πίεση που δημιούργησε η εισβολή των λαϊκών μαζών στο πολιτικό προσκήνιο, με ιδιαίτερα μαζικά και συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, οδήγησε στο να παρθεί η πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα, ώστε, μέσω του διλήμματος παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη να επανασυσπειρωθούν ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες γύρω από την κυβέρνηση, να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του αστικού συνασπισμού εξουσίας, αλλά και να ανακοπεί το ενδεχόμενο ευρύτερης απεύθυνσης της αριστεράς.  συνέχεια




Δεν υπάρχουν σχόλια :