Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αποχή Δικηγόρων μέχρι 29/2/

Οι δικηγόροι δείχνουν το δρόμο

Αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι 29/2/ αποφάσισαν οι δικηγόροι  στη γενική  συνέλευση του ΔΣΑ.

 Συνέχιση της αποχής έως 29 Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε η σημερινή Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ειδικότερα, στο γήπεδο του Πανελληνίου, όπου πραγματοποιήθηκε χθες πολύ μαζική Γενική Συνέλευση των Αθηναίων δικηγόρων (περίπου 2000), αποφασίστηκε η απεργία που έληγε σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2012, να παραταθεί για 14 μέρες. Δηλαδή, έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Σε ψηφοφορία τέθηκαν δύο προτάσεις. Η πρώτη για πενθήμερη παράταση της αποχής και η δεύτερη για παράταση έως το τέλος του μήνα, πρόταση η οποία επικράτησε. Η δεύτερη πρόταση στηρίχθηκε από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων (παράταξη με την οποία η συσπείρωση έχει παλιούς συναγωνιστικούς δεσμούς) και τις υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις. Προηγουμένως, είχε απορριφθεί η πρόταση του προεδρείου του ΔΣΑ για αποχή των δικηγόρων από τις υποθέσεις του Δημοσίου, των Τραπεζών κ.λπ. Αναρτούμε  την ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης.


ΟΧΙ ΑΛΛΗ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ»!
  
Δεν έφθαναν, προφανώς, το Φ.Π.Α., το τέλος επιτηδεύματος, η «απελευθέρωση» μας από τις ελάχιστες αμοιβές, τα κάθε είδους χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.   Δεν φτάνει ούτε η εμπορευματοποίηση  όλων των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό) που «πρέπει» να αποτελούν πηγή κέρδους είτε για εταιρίες είτε για το δημόσιο.   Η διεθνής τρομοκρατική συμμορία κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. αποφάσισε να μας «απελευθερώσει» κι άλλο.  
Το περίφημο «κούρεμα» του χρέους, «απελευθερώνει»  τα ασφαλιστικά μας ταμεία από μερικά εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν σε ίσης αξίας κρατικά ομόλογα που υποχρεωτικά είχαν αγοράσει.  Αντίστοιχα «απελευθερώνει» και εμάς από το άγχος του υπολογισμού των χρόνων που μας υπολείπονται μέχρι να συνταξιοδοτηθούμε. Δεν θα συνταξιοδοτηθούμε.  Γεροί να ‘μαστε να δουλεύουμε ως τα εκατό, με τις ευχές κυβέρνησης και τραπεζών.   Παράλληλα, βέβαια, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει να πληρώνουμε, επιβάλλεται υποχρεωτική, ανά τριετία, μετάβαση στην αμέσως ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία στο Τ.Ν.-Τ.Ε.Α.Δ. και επιβάλλονται υποχρεωτικά ασφαλιστικές εισφορές και στους ασκούμενους, δήθεν για να καταβάλλονται οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων συναδέλφων.  Που όμως τις κόβουν για να δώσουν κι άλλα στις τράπεζες...
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μας προσδίδει αυξημένο κοινωνικό στάτους, αναγνωρίζοντας ότι ο πιο φτωχός από εμάς, κερδίζει τουλάχιστον 25.000 ευρώ (!) το χρόνο, ποσόν που αποτελεί το κατώτερο τεκμήριο φορολόγησης, στο οποίο θα προστίθενται και επιπλέον ποσά, με κριτήρια, αντικειμενικά πάντα, τα χρόνια άσκησης δικηγορίας, το ιδιόκτητο γραφείο (τι κι αν είναι με δάνειο) κ.α.  Έτσι, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι, ανεβαίνουν ψηλά στην κοινωνική κλίμακα και «απελευθερώνονται» από τα τελευταία ευρώ που άχαρα κουδουνίζουν στις τσέπες μας (αφού οι τραπεζικοί λογαριασμοί άδειασαν  με την προηγούμενη απελευθέρωση).

Τέλος, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τα αυξημένα παράβολα, την αύξηση της ύλης των Ειρηνοδικείων (που τα μετατρέπει σε περιφερειακά Πρωτοδικεία), τα μονομελή Εφετεία που θα κρίνουν και κακουργήματα, δίνει το πλήρες νόημα στην «απελευθερωμένη Δικαιοσύνη».  Πρόσθετες και δυσβάσταχτες δυσκολίες στην καθημερινή άσκηση δικηγορίας για τον αυτοαπασχολούμενο και τον μισθωτό δικηγόρο. Δραματική αύξηση του κόστους που αποκλείει όλο τον δοκιμαζόμενο λαό από την δικαστική προστασία, τη στιγμή μάλιστα που την έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.  Αντί για δικαστική προστασία, εγγυημένη προχειρότητα, αδιαφάνεια και αυταρχισμός περιμένει τον πολίτη που, θέλοντας ή μη, θα βρεθεί μπροστά στα δικαστικά έδρανα.  Με αυτόν τον τρόπο, η καλή μας κοινοβουλευτική χούντα, μας απελευθερώνει από τους πελάτες και το άγχος που μας προκαλούν με τις υποθέσεις τους ...
Η δικαστική προστασία γίνεται εμπόρευμα πολυτελείας, προσιτό σε όποιον έχει να το πληρώσει. Από την άλλη πλευρά, όχι προστασία, αλλά αμείλικτη δίωξη περιμένει κάθε διαμαρτυρόμενο,  απεργό, διαδηλωτή ή απλώς φτωχό που δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος της νέας «εθνικής υπόθεσης», της διάσωσης τραπεζιτών και λοιπών μεγαλοκαρχαριών από την κρίση!
Με βιομηχανικούς ρυθμούς, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ξεριζώνει τα δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών και «φυτεύει» δικαιώματα και ελευθερίες εταιριών.  Αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι χωρίς δικαιώματα αμοιβής ή ασφάλισης, υποψήφιοι άνεργοι ή πάμφθηνα εργαζόμενοι για μεγαλοκαρχαρίες. Εταιρίες δικηγορικές, τραπεζικές, ασφαλιστικές, αλλά και κάθε μεγαλομπακάλης, ετοιμάζεται να επενδύσει στην «αγορά» των νομικών υπηρεσιών.  Το κόλπο παλιό και δοκιμασμένο. Από το «στρατό» των ανέργων που δημιουργείται, προσλαμβάνουν και κακοπληρώνουν τους δικηγόρους, ενώ πουλάνε ακριβά το αποτέλεσμα της εργασίας τους!  Έτσι, κερδίζουν αυτές και τροφοδοτείται η ανάπτυξη που είναι άλλωστε «εθνικός στόχος»!
Για άλλη μια φορά, στην ολομέτωπη αυτή επίθεση, η διοίκηση του ΔΣΑ παίρνει το μέρος του επιτιθέμενου (άλλωστε, πλειοψηφούν οι εκλεκτοί των κυβερνώντων), διαχωρίζοντας τη θέση της από τη θέση του Συντονιστικού της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στο θέμα της 48ωρης πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2012. Ξεπουλάει, έτσι, τον αγώνα των δικηγόρων ήδη από το ξεκίνημά του. Βέβαια, για να μη φανεί στα μάτια των δικηγόρων, ως μια ακόμα ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία, προκήρυξε Γενική Συνέλευση του ΔΣΑ για τις 9 Φεβρουαρίου 2012.
Δεν μας εκπλήσσει. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από διαπραγματεύσεις που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, ερήμην μας, από προσχηματικές αποχές που σκοπεύουν να προφυλάξουν τους «αρχηγούς» του ΔΣΑ από την οργή μας. Δεν περιμένουμε κανέναν «φωτισμένο» σωτήρα να μας σώσει, καμία κάλπη να αλλάξει την ζωή μας.
Η Γενική Συνέλευση είναι η δική μας ευκαιρίαΕκεί μπορούμε και πρέπει να συναντηθούμε, για να διαχωριστούμε πρώτα και μετά να ενωθούμε. Να διαχωριστούμε από αυτούς που κερδίζουν και πλουτίζουν από αυτήν την επίθεση. Να ενωθούμε όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι.  Να διαχωριστούμε από τους «εργολάβους της κυβέρνησης» που κατοικοεδρεύουν στο δ.σ. του ΔΣΑ και αποτελούν την πλειοψηφία του.  Να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας και λειτουργώντας αμεσοδημοκρατικά να οργανώσουμε εμείς, τη διεκδίκηση των αναγκών και δικαιωμάτων μας.
Η ελεύθερη συνάθροιση μας,  η συζήτηση, οι αποφάσεις και η δράση μας μπορούν να αποτελέσουν πόλο αντίστασης και νίκης απέναντι σε κάθε κυβέρνηση και κάθε εκμεταλλευτή.   Η ατομική αντίσταση πρέπει να γίνει συλλογική και οι συλλογικότητά μας μπορεί να στηρίζει τον κάθε έναν από εμάς.
Στην «απελευθέρωση» των κερδών τους, αντιπαραθέτουμε και επιβάλουμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Απαιτούμε κάθετη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, εγγυημένες αμοιβές και μισθούς απέναντι στις ληστρικές συμμορίες εταιριών, τραπεζών και μεγαλοκαρχαριών (δικηγορικών ή μη).
Συγκρουόμαστε με τη «δικηγορική αγορά». Είμαστε υπερασπιστές λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στο πλευρό κάθε εργαζόμενου και άνεργου, νέου ή συνταξιούχου που, όπως και εμείς, δέχεται τα πυρά του κοινωνικού πολέμου που μας έχουν κηρύξει. Απαιτούμε κατάργηση όλων των παραβόλων και δικαστικών ενσήμων.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια και τεκμήρια. Απαιτούμε, ελεύθερα, δημόσια και δωρεάν, όλα τα κοινωνικά αγαθά, για όλους. Δεν τα φάγαμε μαζί, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
Στη δική τους «εθνική υπόθεση» αντιπαραθέτουμε την κοινωνική ανάγκη των εκμεταλλευόμενων: Κάτω η χουντική κυβέρνηση και οι διεθνείς τρομοκράτες σύμμαχοί της!
συσπειρωση αριστερων μηχανικων     

Δεν υπάρχουν σχόλια :